Recensies

Marco Vottero
14 September 2017

Ik volg de opleiding massage therapeut. Eerste jaar is achter de rug. Leuke, ontspannen sfeer, sympathieke docentent en kleinere groepen, waardoor er meer aandacht aan je gegeven kan worden. Ik kijk uit naar het tweede jaar. Goede keuze geweest.

Charley Grey
14 September 2017

Kleinschalig, goede en ontspannen sfeer en -wat ik erg belangrijk vind- je mag zelf ontdekken hoe jij wilt masseren. Je krijgt alles aangereikt maar jij maakt er je eigen massagerouting van. Geen opgelegde manieren of werkwijzen. Heel prettig!

Sacha Henrotte
14 September 2017

Leuke leerzame opleiding, gedreven leraren.

Huub Pardoel
14 September 2017

Door deze cursus ben ik heel enthousiast geworden en is het geven van massages in een stroomversnelling gekomen.

De cursus zelf zit goed in elkaar: verschillende technieken worden aangeboden en goed uitgelegd, alles staat duidelijk beschreven in de cursusmap, de docenten geven uitstekende begeleiding en feedback. De lesdagen zelf zijn ontspannen en gezellig.
(als t niet te lang word)
Na de cursus was ik heel benieuwd of het zou lukken om stoelmassages te geven van ongeveer 15 minuten, waarbij ik voldoende kan doen en toch in de ontspanning kan blijven en mijn eigen massage ervan kan maken. Mijn verwachtingen zijn ruimschoots overtroffen: ondertussen heb ik veel stoelmassages van 15 en zelfs van 10 minuten gegeven. De reacties van klanten zijn overwegend heel enthousiast en ze geven geregeld aan dat hun klachten weg zijn of flink verminderd. Daarnaast lukt het om vanuit ontspanning mijn eigen massage te geven en niet teveel te willen doen. Super leuk om te zien dat alle eerdere massage-ervaring met deze cursus op zijn plek valt!

Een ander leuk aspect van de stoelmassage is dat het zeer laagdrempelig is. Het is makkelijk om klanten te laten kennismaken met (stoel)massage en daarmee met mijn manier van masseren. Het gaan staan op locaties, waar de massage bekeken wordt door publiek, is leuk om te doen en nodigt uit.

Saskia ten Berg
14 September 2017

Ik heb de cursus hoofdmassage gedaan. Het was een heerlijke dag: mooie locatie, een kleine groep en veel geleerd van Bertine die met ervaring en persoonlijke aandacht het beste aan ons gaf. Deze cursus is een goede aanvulling op de ontspanningsmassage zoals ik die nu geef. Voor een volgende cursus heb ik mij al ingeschreven.

Hiske Kuilman
21 November 2017

Vandaag een hele interessante cursus Indiase hoofdmassage gevolgd. Ontspannen sfeer, veel persoonlijke aandacht en goede professionele begeleiding. Absoluut een aanrader!

Hiske Kuilman
21 November 2017

Vandaag een hele interessante cursus Indiase hoofdmassage gevolgd. Ontspannen sfeer, veel persoonlijke aandacht en goede professionele begeleiding. Absoluut een aanrader!

Claudia Tangelder
19 September 2017

Genoten van de cursus basismassage. Zeer professioneel en een goede leraar.

Gerda de Jager
17 May 2018

Ik ben nog iedere dag blij dat ik bij jou de opleiding gevolgd heb. Ben ivm met nascholing bij 2 andere opleidingsinstituten geweest waar ook de opleiding massagetherapeut gevolgd kan worden. Ben jou daardoor nog meer gaan waarderen.

Annelies van Scheppingen
6 October 2017

Ik ben tweedejaars student Massagetherapie bij Esoterra. In het eerste jaar heb ik van professionele enthousiaste docenten de fijne kneepjes van de westerse klassieke massagetechnieken geleerd, waar ik vervolgens mijn eigen massage van gemaakt heb, telkens aangepast op de persoon die ik masseer. Het fijne van de lessen is dat de technieken eerst door de docent worden voorgedaan, je deze vervolgens op een medestudent kunt oefenen en zelf ook kan voelen als een medestudent jou masseert.
Het tweede jaar heeft mij vertrouwen gegeven om ook mensen met gezondheidsklachten te masseren, mede door de opgedane kennis over pathologieën.
Iedere lesdag is een feestje. Stefan weet met zijn docententeam een fijne, veilige sfeer te creëren. De lessen zijn zo inspirerend dat je er direct thuis mee aan de slag wilt. Door de praktijkgerichte lessen, heb ik al in het eerste jaar het vertrouwen gekregen om mijn eigen massagepraktijk te beginnen. Nu, na een jaar, heb ik al een florerende praktijk, waar ik nog iedere week de geleerde technieken in de praktijk kan brengen.
Voor mij werkt de opleiding ook therapeutisch. Ik heb altijd met deadlines moeten werken en in de toekomst moeten plannen. Om een goede masseur te zijn is het belangrijk om in het hier en nu te leven en de volledige aandacht bij de cliënt te leggen. Hierdoor kom ik zelf dichter bij mijn eigen gevoel.

Sanderijn Hubertse
7 October 2017

Na de opleiding tot masseur, kon ik niet anders dan doorstuderen tot massagetherapeut. Een opleiding waar ik me prettig voel: persoonlijk betrokken en met beide benen op de grond. Precies zoals de massagetherapeut die ik wil zijn! Fijne docenten, een goed aanbod en fijne groepen studenten. Als masseur voel ik me steeds meer vertrouwd op het gebied van klachtgericht behandelen en zie ik na iedere les weer nieuwe resultaten. Naast tevreden klanten, geeft het mij voldoening: ik kan veel voor een ander betekenen op het gebied van bewustwording, ontspanning en vermindering van klachten. Deze opleiding levert altijd wat op: zelf ben ik er ook een meer ontspannen en fijner mens van geworden. Zeker een aanrader om je in te schrijven voor een cursus of vast een dag in de week vrij te plannen voor de 1- jarige opleiding tot masseur! Waar het je ook brengt: mooi wordt het sowieso.

Gina Laffra
13 October 2017

Met veel plezier heb ik het afgelopen weekend de cursus stoelmassage practitioner gevolgd.Leuke groep deelnemers,inspirerende docent en een prima basis om er nu zelf actief mee aan de slag te gaan.Aanrader!

Pirita Luolamaa-Vollebregt
11 June 2018

Cursus Indiase hoofdmassage gedaan. Door praktijkgericht aanpak in één dag voldoende basis geleerd om deze massage te kunnen geven. Het was ook fijn om zelf veel gemasseerd te worden. Echt "Value for money", dankjewel!

Coen Wijnands
13 February 2018

Ik heb de cursus Stoelmassage Practitioner gedaan. Kundige en zeer ervaren leraren, veel ruimte voor oefenen en vragen en behapbaar qua stof, want verdeeld over twee dagen. Geen 'zweverigheid', maar goed onderbouwde en opgebouwde technieken en instructie. Fijne groep mede-cursisten; samen leren en naar elkaar kijken leer je nog meer van. Nu vooral veel oefenen en het letterlijk in de vingers krijgen. De kans is heel erg groot dat Esoterra mij terug ziet voor een vervolgcursus of opleiding. Zeer tevreden!

Uw feedback over Esoterra

74 + 4 =