Sportmassage opleiding Utrecht

Miljoenen sporters lopen jaarlijks een blessure op. Met een professionele sportmassage kunnen bepaalde blessures goed voorkomen worden. Met een afgeronde opleiding sportmassage van Esoterra kun je op elk niveau – van recreatief tot topsport – sporters masseren.

Esoterra opleidingscentrum voor massages

Esoterra Academie is een massageopleidingscentrum met een uniek concept. De beste masseurs hebben hun eigen, unieke masseerstijl die geheel in het verlengde ligt van hun persoonlijkheid.

Al onze workshops, cursussen en opleidingen zijn erop gericht ook jouw unieke en authentieke masseerstijl te ontdekken en te ontwikkelen. Esoterra biedt leertrajecten voor elk doel. Of je er nu je vak van wilt maken of je vrienden en familie wilt kunnen trakteren op een professionele, complete massage.

Waarom Esoterra sportmassage opleiding Utrecht

  • Professionele opleiding met uniek concept;
  • Erkende sportmassageopleiding met nadruk op masseren
  • Praktijk en boeiende theorie;
  • Inspirerende docenten;
  • Duur opleiding slechts 8 maanden.

Blessurepreventie

Tijdens de sportmassage opleiding in Utrecht leer je enerzijds hoe je door middel van massages blessures kunt voorkomen en anderzijds leer je om sporters met een blessure te masseren. Je leert in deze acht maanden durende opleiding alles over spierpijn, overbelasting, kramp, kneuzing, letsel en lymfedrainage.

Ook leer je door palperen een functieonderzoek te doen en daar je massage op af te stemmen. Natuurlijk leer je ook allerlei massagetechnieken en wordt je door de docenten begeleid om jouw unieke massagestijl te ontdekken en te ontwikkelen.

Theorie bij sportmassage opleiding

Om goed en verantwoord te kunnen masseren, moet je weten hoe het lichaam werkt. Je moet bijvoorbeeld weten hoe de bloedsomloop en de ademhaling werken, hoe spier- en huidweefsel zijn opgebouwd en hoe het spierstelsel werkt. Ook is het belangrijk te weten wat er in het lichaam gebeurt bij inspanning en hoe het lichaam weer tot rust komt.

Massagetherapeut

Als je blessures en andere pijnklachten effectief wilt leren behandelen en sporters wilt begeleiden, kun je na het volgen van de opleiding sportmassage de opleiding massagetherapie doen.

Neem voor meer informatie of persoonlijk advies over deze en de sportmassage opleiding Utrecht vrijblijvend contact met ons op.

Advies nodig?

Wil je meer weten over een specifieke opleiding of cursus? Twijfel je over je keuze of heb je een andere vraag?

Neem dan contact op met voor een persoonlijk advies.

Stefan van Rossum

Stefan van Rossum
stefan@massageopleiding-esoterra.nl
0343 756 386

Wil je liever dat wij jou bellen?

Bel me terug