Docenten en medewerkers

Onze docenten zijn bekwame specialisten met passie voor hun vak. Dankzij hun jarenlange ervaring als docent weten ze als geen ander hoe ze leren en ontwikkelen hand in hand kunnen laten gaan met de praktijk. Ze stimuleren en inspireren hun studenten om het beste uit zichzelf te halen.

hbo massageopleiding docent

Naam: Stefan van Rossum
Directeur

Massagetherapie heeft mij dieper in contact met mezelf en mijn medemens gebracht. Het geeft me veel voldoening om mensen te ontspannen, bewuster te maken of massages te leren.

holistic pulsing

Naam: Els Smits

Decaan

Vak: Supervisie

Als voedingskundige en massagetherapeut heb ik altijd al een fascinatie gehad voor het menselijk lichaam. Alles is op elkaar afgesteld en ‘praat’ met elkaar.

Pim Vree; docent Vreeling deep tissue

Naam: Pim Vree
Vak: Vreeling deep tissue

Mijn ruime ervaring en kennis geef ik graag door en met veel enthousiasme. Mijn doel is vastbesloten en onwrikbaar: samen met mijn collega’s de visie van Esoterra realiseren en massage in Nederland naar een hoger plan tillen.

Luister naar een interview met Pim op de Esoterra Podcast.

dansage

Naam: Julien Patterson
Vak: Klassieke Massage+, Dansage

Naast trainer en masseur ben ik in het dagelijks leven werkzaam als freelance dansdocent en geef ik workshops vitaliteit en beweging voor particulieren en bedrijven met mijn bedrijf Dansage.

cursus indiase hoofdmassage

Naam: Bertine van Dijk
Vak: Klassieke massage+, hoofdmassage

Door mijn eigen ervaringen en kwaliteiten wil ik je handreikingen bieden om jouw cliënten een onvergetelijk ervaring te geven.

tai chi in massage

Naam: Elvira Trienekens
Vak: Massage vanuit ontspanning

Het maakt niet zoveel uit wàt je doet… wel dat je het met aandacht doet. Vanuit tai chi leer ik je bewust bewegen zodat je jouw lichaam en energie optimaal in kan zetten als masseur.

fascia release

Naam: Menno Dam
Vak: Fascia Release, Stoelmassage

Je leert te masseren met gevoel én bewust te zijn van je eigen houding. Masseren met aandacht staat steeds voorop. Belangrijk vind ik dat iedere masseur in wording zijn eigen touch kan ontwikkelen en bewust wordt van zijn of haar eigen kwaliteiten.

Luister naar een interview met hem op de Esoterra Podcast.

massageopleiding docent

Naam: Irene ten Haaf
Vak: Communicatie, Stress, Wetgeving en ethiek, Psychologie en Medische basiskennis

Mijn achtergrond als masseur en sociaal psycholoog kan ik mooi combineren als docent bij Esoterra. Met veel enthousiasme vertel ik over psychologische processen en hun invloed op gezondheid en welzijn.

mindfulness massage

Naam: Linda Schipper

Vak: Mindfulness

Mindfulness en massage ontmoeten elkaar in de aandacht voor het lichaam. Mindfulness nodigt je uit om vriendelijk aanwezig te zijn in het hier&nu. Je lichaam is altijd hier&nu, en juist de aandacht voor het lichaam verbindt mindfulness en massage. Mijn eigen ervaring en kennis op het gebied van mindfulness en massage geeft ik van harte aan je door!

chakramassage

Naam: Merel Drilling

Vak: Chakramassage

(Aan)raken en (aan)geraakt worden is mijn levensmotto. Vanuit het “Wie ben jij en vanuit waar maak je de verbinding?”. Woordeloze communicatie middels de handen. Werken met levensenergie. Dit alles mag ik vorm geven bij verschillende opleiders en instellingen voor ernstig meervoudig beperkte medemensen. Ook werk ik als massagetherapeut in mijn eigen praktijk voor helende massage De Zilveren Maan. Ik ontmoet je graag!

Luister naar een interview met haar op de Esoterra Podcast.

aromatherapie

Naam: Jessy Jansen

Vak: Massage bij kanker, Therapeutische vorming, Aromatherapie, Voetreflexzonetherapie

Mijn interesse voor mens en natuur kwam samen toen ik aan de opleiding Natuurgeneeskunde begon. Later volgde de opleiding voor Integrale Reflexzone Therapie. Door mijn holistische benadering zijn alle behandelingen gericht op preventie, waarbij vitaliteit en balans de belangrijkste pijlers zijn.

Als mens doorleef je seizoenen. Je ontwikkelt je door te beleven en te ervaren, om het op een later moment weer achter je te laten. Met al die opgedane wijsheden, begin je aan het vervolg van je levenspad.

carla bongers

Naam: Carla Bongers

Vak: Karakterstructuren

Mijn zingeving en bevlogenheid ligt bij bewustwordingsprocessen; wie ben je, wat kan je, wat wil je en waar verlang je naar? Verdiepingsvragen die bewustzijn genereren en aanzet kunnen zijn om te worden wie je werkelijk bent. Inmiddels ziet zij zichzelf ook als een ‘lichtwerker” door donkere thema’s in het licht te zetten en te focussen op krachten, kansen, mogelijkheden en talenten.

Luister naar een interview met haar op de Esoterra Podcast.

Pin It on Pinterest