Docenten en medewerkers

Onze trainers zijn bekwame specialisten met passie voor hun vak. Dankzij hun jarenlange ervaring als trainer weten ze als geen ander hoe ze leren en ontwikkelen hand in hand kunnen laten gaan met de praktijk. Ze stimuleren en inspireren hun deelnemers om het beste uit zichzelf te halen.

hbo massageopleiding docent

Naam: Stefan van Rossum
Vak: Klassieke massage+, psychosomatiek, therapeutische vorming

Lesjaar: 1, 2 en 3

Massage heeft mij dieper in contact met mezelf en mijn medemens gebracht. Het geeft me veel voldoening om mensen te ontspannen, bewuster te maken of massages te leren.

holistic pulsing

Naam: Els Smits
Vak: Holistic Pulsing, Therapeutische vorming.

Lesjaar: 3

Als voedingskundige en massagetherapeut heb ik altijd al een fascinatie gehad voor het menselijk lichaam. Alles is op elkaar afgesteld en ‘praat’ met elkaar.

Pim Vree; docent Vreeling deep tissue

Naam: Pim Vree
Vak: Vreeling deep tissue

Lesjaar: 1,2,3

Mijn ruime ervaring en kennis geef ik graag door en met veel enthousiasme. Mijn doel is vastbesloten en onwrikbaar: samen met mijn collega’s de visie van Esoterra realiseren en massage in Nederland naar een hoger plan tillen.

dansage

Naam: Julien Patterson
Vak: Klassieke Massage+, Ondernemen, Dansage

Lesjaar: 1

Naast trainer en masseur ben ik in het dagelijks leven werkzaam als freelance dansdocent en geef ik workshops vitaliteit en beweging voor particulieren en bedrijven met mijn bedrijf On my way.

Naam: Peter Abelmann
Vak: Medische basiskennis

Lesjaar: 2, 3

Ik vind het leuk de studenten mee te nemen in “De wondere wereld van het Menselijk Lichaam”. Ik kan zo mijn medische kennis, met veel plezier, op een andere manier gebruiken.

hbo massageopleiding docent

Naam: Bertine van Dijk
Vak: Klassieke massage+, Hoofdmassage

Lesjaar: 1

Door mijn eigen ervaringen en kwaliteiten wil ik de cursisten handreikingen bieden om hun klanten een onvergetelijk ervaring te geven.

tai chi in massage

Naam: Elvira Trienekens
Vak: Tai chi, lichaamsbewustwording

Lesjaar: 1, 3

Het maakt niet zoveel uit wàt je doet… wel dat je het met aandacht doet. Vanuit tai chi leer ik je bewust bewegen zodat je jouw lichaam en energie optimaal in kan zetten als masseur.

fascia release

Naam: Menno Dam
Vak: Klachtgericht werken, Trigger points, Stoelmassage

Lesjaar: 2

Je leert te masseren met gevoel én bewust te zijn van je eigen houding. Masseren met aandacht staat steeds voorop. Belangrijk vind ik dat iedere masseur in wording zijn eigen touch kan ontwikkelen en bewust wordt van zijn of haar eigen kwaliteiten.

massageopleiding docent

Naam: Irene ten Haaf
Vak: Communicatie en Medische basiskennis

Lesjaar: 1, 3

Mijn achtergrond als masseur en sociaal psycholoog kan ik mooi combineren als docent bij Esoterra. Met veel enthousiasme vertel ik over psychologische processen en hun invloed op gezondheid en welzijn.

Profielfoto 0616

Naam: Rosalie Schipper

Vak: Manuele lymfedrainage

Lesjaar: 2

Als afgestudeerd dansdocente aan de Rotterdamse Dansacademie, weet ik als geen ander wat in beweging zijn betekent.
In het lesgeven deel ik mijn enthousiasme en kennis met jou. Ik zet jou in beweging, héél subtiel en effectief binnen de Manuele lymfedrainage.
Naast het lesgeven bij opleiders, werk ik in en aan mijn ondernemingen Praktijk ROOS en het Lemniscaat Center.

mindfulness massage

Naam: Linda Schipper

Vak: Mindfulness

Lesjaar: 3

Mindfulness en massage ontmoeten elkaar in de aandacht voor het lichaam. Mindfulness nodigt je uit om vriendelijk aanwezig te zijn in het hier&nu. Je lichaam is altijd hier&nu, en juist de aandacht voor het lichaam verbindt mindfulness en massage. Mijn eigen ervaring en kennis op het gebied van mindfulness en massage geeft ik van harte aan je door!

chakramassage

Naam: Merel Drilling

Vak: Psychosomatiek (Chakra’s)

Lesjaar: 3

(Aan)raken en (aan)geraakt worden is mijn levensmotto. Vanuit het “Wie ben jij en vanuit waar maak je de verbinding?”. Woordeloze communicatie middels de handen. Werken met levensenergie. Dit alles mag ik vorm geven bij verschillende opleiders en instellingen voor ernstig meervoudig beperkte medemensen. Ook werk ik als massagetherapeut in mijn eigen praktijk voor helende massage De Zilveren Maan. Ik ontmoet je graag!

Ron

Naam: Ron Schemering

Vak: Myofascial release

Myofascial release is een van de meest effectieve behandel vormen die ik ken. Een hele zachte en uiterst werkzame methode voor de behandeling van talloze klachten. In Amerika had ik het geluk dat ik van John Barnes zelf les heb gekregen, John is een uiterst gedreven en inspirerende leraar met tientallen jaren ervaring. Myofascial release is dan ook het belangrijkste instrument in mijn behandelingen geworden.
In Amerika zijn er meer dan 100.000 collega’s die deze methode dagelijks in hun praktijk toepassen.
Ik vind het belangrijk dat deze methode ook in Nederland meer bekendheid krijgt.

Jessy Jansen

Naam: Jessy Jansen

Vak: Massage bij kanker

Leerjaar: 2

Mijn interesse voor mens en natuur kwam samen toen ik aan de opleiding Natuurgeneeskunde begon. Later volgde de opleiding voor Integrale Reflexzone Therapie. Door mijn holistische benadering zijn alle behandelingen gericht op preventie, waarbij vitaliteit en balans de belangrijkste pijlers zijn.

Als mens doorleef je seizoenen. Je ontwikkelt je door te beleven en te ervaren, om het op een later moment weer achter je te laten. Met al die opgedane wijsheden, begin je aan het vervolg van je levenspad. Soms heb je daar in een bepaalde fase van je leven wat hulp bij nodig. In mijn praktijk ben je van harte welkom voor die hulp.