Is jouw olie biologisch?

Etherische olie

Etherische olie is bij Esoterra belangrijk. We willen graag duurzaam en biologisch werken. Een goede olie is daarbij uiteraard een speerpunt. In onze zoektocht naar goede en eerlijke olie kwamen we terecht bij Peter Klemenc, een eigenzinnige, gepassioneerde man met een missie. Hij maakt namelijk de meest organische producten met zijn bedrijf SENSES Organics. Hieronder lees je zijn verhaal over zijn drijfveren om organische (massage)olie te maken en verkopen.

Etherische olie en je huid

Wat is het belangrijkst voor een gezonde huid?
Een oud adagium zegt “less is more” maar de cosmetica industrie denkt daar heel anders over. In 2015 toonde een Amerikaans onderzoek aan dat vrouwen gemiddeld met 126 chemische stoffen in aanraking komen! Honderdzesentwintig chemicaliën! Elke dag!
Mannen komen trouwens ook met een aanzienlijk aantal chemicaliën in aanraking, namelijk 85.
Je vraagt je af; hoe kan dit?

Het antwoord is dat een klein aantal producten ervoor zorgt dat je wordt blootgesteld aan zoveel chemicaliën. Er zijn slechts 12 producten nodig voor vrouwen om aan deze 168 stoffen te komen.
Ja slechts 12!

Etherische olie is niet synthetisch

De toename van chemicaliën in producten zorgt volgens ons voor een groeiende oorzaak van allergieën. Mensen worden per decennium meer en meer allergisch.
In de massageolie industrie is het niet veel anders. Door overmatig gebruik van ingrediënten worden monsterlijke mengsels gecreëerd.
We komen geregeld meer dan 15 verschillende olie ingrediënten tegen in één product. Deze oliën, bestaand uit het meest bekende allergeen; amandelolie, samen met het overgebruik van tarwekiemolie en kunstmatige geurchemicaliën, zorgen voor diverse allergische reacties. Sterker nog, ze kunnen iemand allergisch maken door herhaaldelijke blootstelling.

Net als het bereiken van een prachtige, stralende en ontspannen huid is het geheim van een goede massageolie: “less is more”. Het terugbrengen van chemicaliën door eenvoudige oliën zoals Jojoba olie (wat eigenlijk een wax is) of pure druivenpitolie is alles wat nodig is. En als je iets van een geur of effect wilt toevoegen, gebruik dan een pure essentiële olie en laat de synthetische chemicaliën met rust.

Wat is het beste voor je cliënt?
Minder is meer. Schenk water of thee, vergeet de koekjes en snoepjes. Vergeet die monsterlijke oliën. Geef ze minder schadelijke stoffen en ze zullen je meer waarderen!

Peter Klemenc
Wil je meer lezen, kijk dan op deze sites:

www.ewg.org/skindeep/2004/06/15/exposures-add-up-survey-results/#.WhfVDUtrxBw

www.livestrong.com/article/293762-sweet-almond-oil-allergy/