Esoterra dag

Bilthoven:

Op 16 juni vond de jaarlijkse Esoterradag plaats. Een dag om kennis te maken, elkaar (weer) te ontmoeten en geïnspireerd te worden. Een dag voor iedereen die affiniteit heeft met massage.

Dus als je aan het oriënteren bent naar een geschikte opleiding voor massagetherapie is dit een ideale kennismaking maar ook als je al masseur of massagetherapeut bent, kun je je kennis verbreden en/of een massage uitwisselen.

Er zijn lezingen, je kunt een massage uitwisselen, diverse demonstratielessen volgen en (bij)kletsen met studenten, docenten en geïnteresseerden.

Kortom een rijkgevulde dag die je niet wilt missen en je bepaalt zelf wanneer je komt en gaat!

Voor wie?

Voor iedereen die interesse heeft om het vak van massagetherapeut te leren of  daarin verder te ontwikkelen. En voor alle (oud) studenten van Esoterra en andere massagetherapie-opleidingen.

Programma

Tijd:                                                   

 

Zaal 1:  Zaal 2: Zaal 3: Loungekantine:
10.00 uur Ontvangst
10.30-11.00 uur Lezing 1
11.00-12.00 uur Massage-uitwisseling 1 Demo MassagetoMove Demo Bewust-maken van weefsel Talentscouts
12.00-12.30 uur Lunch
12.30-13.30 uur Massage-uitwisseling 2 Lezing 2
13.45-14.45 uur Massage-uitwisseling 3 Demo Myofascial Release Demo Voet-reflexologie Talentscouts
15.00-16.00 uur High Tea

Massage-uitwisseling

Samen met een (oud) student een massage uitwisselen. Om de beurt ga je elkaar masseren. Om te genieten, op elkaar te oefenen en/of om elkaar wat feedback te geven. Samen genietend van het vak.

Het kan in verschillende rondes: je kunt eerst een massage geven, dan samen naar een demonstratieles gaan en eindigen met een massage ontvangen of je komt pas bij uitwisselingsronde 2 en 3.

Lezingen

Lezing 1

De dag wordt geopend met een lezing van Stefan van Rossum (oprichter Esoterra) over ‘het fascinerende lichaam bezien vanuit de evolutie’.

In deze lezing vertelt Stefan over de ontwikkeling van leven op Aarde en de vorming van het menselijk lichaam

Lezing 2

In de lunchpauze vertelt Carla Bongers, schrijfster van de kracht van karakterstructuren over ‘de kracht van karakterstructuren’.

Demonstratielessen

Demo: Massage to Move (Annelies en Sanderijn)

Wat komt er allemaal kijken bij het opzetten en uitbouwen van je eigen praktijk? Annelies en Sanderijn van MassagetoMove hebben dit groots aangepakt. Ze vertellen er graag over en geven je enkele tips om je praktijk professioneel op te zetten.

Demo: Voetreflexologie (Jessy Jansen)

Jessy miste een moderne, westerse uitvoering van voetreflexologie. Daarom heeft ze een tiendaagse training opgezet die een prachtige basis vormt om met deze therapievorm te gaan werken. Een gedegen training die je handen en voeten geeft om deze diensten in je praktijk aan te bieden.

Demo: Myofascial Release (Ron Schemering)

Myofascial Release (MFR) is een zachte maar zeer effectieve massagetherapie die werkt met de fascia (vliezen) om de spieren. Ron Schemering is een van de eerste en weinige Myofascial Releasetherapeuten in Nederland. In andere landen is MFR niet meer weg te denken in het massagetherapielandschap.

Demo: Klachtgericht werken (Menno Dam)

Menno behandelt al jarenlang op succesvolle wijze een breed scala aan diverse klachten. Dit doet hij door het weefsel bewust te maken. In deze demonstratieles laat hij zien hoe je dat kunt doen en leren.

Talent scouts

Overweeg je om met een studie massage of massagetherapie te starten maar weet je niet zeker of het wat voor je is? Of heb je nog vragen over de opleiding of onze aanpak? Stel ze aan onze talent scouts. Ze staan de hele dag voor je klaar om je een eerlijk antwoord te geven. De talent scouts zijn docenten en (oud) studenten en weten dus veel van de opleiding en wat het van je vraagt. En wat het je kan bieden.

High tea

We sluiten de dag af met diverse hapjes en drankjes.

Kun je niet die dag of maak je liever persoonlijk kennis? Dan kun je via de mail (admininstratie@massageopleiding-esoterra.nl) informatie opvragen of een afspraak maken.