Cursus Focussen

Cursus Focussen

De bijscholing Focussen stelt het verbeteren van de luisterhouding centraal. De student gaat zijn/haar lijf als het vitale archief van het eigen levensverhaal ervaren en beluisteren.

Het was Eugene Gendlin die erop wees, dat we een innerlijke sensor hebben, de ‘Felt Sense’, die ons toegang biedt tot dat archief. Door deze innerlijke sensor komen we dichter bij onze belevenissen, sferen, stemmingen en roersels, en blijven we niet steken bij onze voorgedrukte standaardverhalen. Juist het nog ongezegde, het vóórwoordelijke en het misschien verstopte en onzegbare kan zich daarbij zo maar onaangekondigd melden. De student zal aan den lijve ervaren dat zo een innerlijke dialoog bij hem/haarzelf op gang komt en dat hij/zij kan mééluisteren naar wat ter plekke tot woord komt.

René Maas

In de workshops creëert René Maas met de studenten een sfeer waar deze basiscondities merkbaar aanwezig zijn. De student zal dan zelf aan den lijve merken, dat het door aandachtig jezelf te beluisteren het nog ongezegde tastenderwijs aan het woord kan komen.

Deze cursus is geaccrediteerd door de KTNO (K10639) voor diverse beroepsverenigingen met 42 SBU/2 EC’s.

De cursus is geaccrediteerd door de BATC, VBAG en NVST.

Cursus Focussen

Docent
De bijscholing wordt verzorgd door psychotherapeut René Maas, die zich gedurende zijn carrière heeft ontwikkeld tot een begenadigd woordkunstenaar en uitstekend luisteraar.

René Maas geldt als een van de autoriteiten op het gebied van focussen in Nederland

Na deze cursus kun je
Na deze vierdaagse cursus heb je lijfelijk de kracht van focussen ervaren, jezelf de theorie eigen gemaakt en een basis gelegd om focussen in je praktijk te integreren.

Voor wie
De bijscholing is toegankelijk voor behandelaren/therapeuten die de kwaliteit van de luisterhouding willen verdiepen om daarmee meer diepgang in de begeleiding van zijn/haar cliënt te krijgen.

Lesindeling
Het lesprogramma ontwikkelt zich gedurende de dagen, mede op basis van wat zich aandient binnen de groep.

Studiewijze
Theorie en praktijk krijgen ruimschoots aandacht in deze vier dagen. Er is een periode van een maand tussen de eerste en tweede twee dagen, om jou en je medestudenten de gelegenheid te geven de aangeboden lesstof en literatuur tot je te nemen en in de praktijk te oefenen. Tijdens de laatste twee dagen vindt uitgebreide terugkoppeling van de ervaringen plaats en wordt de kennis verfijnd vanuit de vragen die zich aandienen.

Docentcontacturen: 7 uur per scholingsdag
Zelfstudie-uren: 14 uur

 

Cursus Focussen

De cursus kost € 595,- incl. cursusmateriaal.

Over deze cursus

Gelijk inschrijvenSchoolkrant

Data

dinsdag 23 en woensdag 24 april & maandag 3 en dinsdag 4 juni van 10.00 – 16.30 uur

Advies nodig?

Rene Maas

info@massageopleiding-esoterra.nl
0343 756 386

Wil je liever dat wij jou bellen?