handmassage cursus opleiding

Cursus Vreeling Deep tissue

Vreeling, een krachtige en zachte vorm van deep tissue massage.
Een actuele ontwikkeling op het fysieke niveau is de zichtbare toename van mensen met (extreem) verhard en verkleefd bindweefsel, zowel om als binnenin de spieren. Een voorbeeld hiervan is RSI (CANS). Een andere ontwikkeling maar dan op het psychische niveau is het fors toenemend aantal burn-out gevallen.

Deep tissue massage in het algemeen is, door de diepe tot zeer diepe manier van werken, in staat een wezenlijke bijdrage te leveren aan het ondersteunen, oplossen en voorkómen van chronische spierklachten waaronder RSI.

Vreeling deep tissue massage in het bijzonder levert tegelijkertijd een belangrijke bijdrage aan het ondersteunen, oplossen en voorkómen van psychisch gerelateerde klachten. Deze massagetechniek opereert dus tegelijkertijd op zowel het fysieke als op het psychische vlak.

Cursus Vreeling Deep tissue

Na deze cursus kun je
– Een Vreeling sessie geven van 30 tot 90 minuten.
– Technieken uitvoeren met vuisten, knokkels van vuisten, onderarmen en ellebogen.
– Chronische spierspanning verhelpen of verminderen
– Chronische mentale spanning verhelpen of verminderen (zoals burn out)

Voor wie
– Voor masseurs met minimaal ontspanningsmassage of vergelijkbare opleiding.
– Let op: deze cursus bevat dezelfde en hetzelfde aantal technieken die bij Esoterra in het eerste jaar onderwezen wordt.

Lesindeling
– introductie
– kennismaking deelnemers
– korte uitleg en theorie
– eerste uitwisseling in tweetallen
– tweede uitwisseling in tweetallen
– Lunchpauze
– derde uitwisseling in tweetallen
– vierde uitwisseling in tweetallen
– eindevaluatie

Studiewijze
De cursus zelf is zeer praktijkgericht. Dat betekent veel doen en weinig praten. Je ontvangt een cursusmap met daarin de foto’s van iedere stroke, de beschrijving van iedere stroke en de achtergrond en visie van de Vreeling methode.

Docent
De cursus wordt gegeven door  Pim Vree.

Ervaring van een student

Ik masseerde een vrouw afgelopen week. Met overal kramp in haar lange rugspier en trapezius en nekspieren. Ik gaf haar een Vreeling Deep tissue massage. Ze pufte, steunde, klaagde, huilde, zuchtte. Er kwam van alles los aan emoties. Beelden, herinneringen, overtuigingen. ‘Niet aanstellen’, van haar moeder. ‘Houd je rug recht, wees sterk’, van haar ouders. Altijd maar haar best doen, niet opgeven, sterk moeten zijn. Haar verlangen om te mogen rusten en kwetsbaar te mogen zijn. Er kwam van alles los. Verdriet, woede. En dat was ontzettend mooi. Na de massage was ze zachter en meer beweging in haar gevoel dat ergens vast gezeten had. Het was heel mooi om mee te mogen maken!

En ik ben bezig om me de Vreeling Deep Tissue steeds meer eigen te maken en merk dat het helpt om mensen dieper te laten komen en meer te laten voelen. Heel fascinerend!

Willemijn Witte

 

Cursus Vreeling Deep tissue

De cursus kost € 295,-

Over deze cursus

Gelijk inschrijvenVraag cursusgids aan

Data

zondag 17 en maandag 18 februari van 10.00 uur tot 16.30 uur

maandag 16 en dinsdag 17 september 10.00 – 16.30 uur

Advies nodig?

hoofdmassage cursus docent

Stefan van Rossum
stefan@massageopleiding-esoterra.nl
0343 756 386

Wil je liever dat wij jou bellen?