Massageopleidingen

Alsjeblieft! Een fantastisch aanbod van professionele opleidingen voor elk niveau en in elk terrein. Klik op de betreffende buttons om meer te lezen.

Esoterra is geaccrediteerd door de CRKBO en de SNRO.

Geaccrediteerd Massagetherapeut

Deze unieke driejarige opleiding leert je de ideale basis om als geaccrediteerd massagetherapeut aan de slag te gaan.

In de eerste module word je allround masseur. Vervolgens ga je in de komende jaren leren om met massage therapeutisch te werken.

Meer over deze opleiding
opleiding masseur volgen

Allround Masseur

Masseren geeft enorm veel voldoening; werken met je handen, écht contact en diepgang met mensen en direct resultaat van je inzet. Veel (oud)studenten vertellen dat ze van het geven net zoveel voldoening, rust of energie krijgen als van het ontvangen.

Meer over deze opleiding
massageopleiding zij-instroom

Klachtgericht Massagetherapeut

Bijna iedereen heeft in meer of mindere mate last van fysieke klachten. Van een stijve nek tot hardnekkige lage rugklachten. Massage helpt! In dit opleidingsjaar leer je middels de juiste assessmentvaardigheden een gericht behandelplan op te stellen en uit te voeren.

Meer over deze opleiding
massageopleiding medische basiskennis

Psychosomatisch Massagetherapeut

Waar het hoofd nog altijd bewust of onbewust filtert, laat het lichaam direct zien wat er speelt. ‘Een zware last op je schouders’ of ‘een steen op je maag’, het is de taal van de psychosomatiek; lichaam, geest en omgeving beïnvloeden elkaar.

Meer over deze opleiding
opleiding massagetherapeut medische basiskennis

Medische basiskennis

Kennis van het lichaam is essentieel voor elke masseur en massagetherapeut. Om als geaccrediteerd therapeut aan de slag te gaan dien je de basiskennis van dit vak te beheersen. We zorgen ervoor dat de soms droge stof levend en fascinerend wordt.

Meer over deze opleiding

Myofascial Release

Wordt Myofascial Release Practitioner volgens de methode van John Barnes (soft approach). Eén van de meest effectieve methodes om klachten aan te pakken.

Met deze aanpak krijg je een langdurig effect in samenwerking met het lichaam en de hele mens.

Meer over deze opleiding