Massageopleidingen

Je kunt allround masseur worden, klachtgericht massagetherapeut, psychosomatisch massagetherapeut of geaccrediteerd massagetherapeut. De keuze is aan jou!

De opleiding massagetherapeut bestaat uit alle drie de opleidingsjaren inclusief medische basiskennis maar elk lesjaar is ook afzonderlijk te volgen en als je wilt zij instromen kijken we samen met jou naar de mogelijkheden.

Studeren op HBO niveau

Esoterra is geaccrediteerd door de CRKBO en de SNRO. We zijn lid van de NRTO en voldoen aan de hoogste eisen. Na het behalen van het diploma massagetherapeut kun je je aansluiten bij een beroepsvereniging.

opleiding masseur volgen

Allround Masseur

Masseren geeft enorm veel voldoening; werken met je handen, écht contact en diepgang met mensen en direct resultaat van je inzet. Veel (oud)studenten vertellen dat ze van het geven net zoveel voldoening, rust of energie krijgen als van het ontvangen.

Meer over deze opleiding
massageopleiding zij-instroom

Klachtgericht Massagetherapeut

Bijna iedereen heeft in meer of mindere mate last van fysieke klachten. Van een stijve nek tot hardnekkige lage rugklachten. Massage helpt! In dit opleidingsjaar leer je middels de juiste assessmentvaardigheden een gericht behandelplan op te stellen en uit te voeren.

Meer over deze opleiding
massageopleiding medische basiskennis

Psychosomatisch Massagetherapeut

Waar het hoofd nog altijd bewust of onbewust filtert, laat het lichaam direct zien wat er speelt. ‘Een zware last op je schouders’ of ‘een steen op je maag’, het is de taal van de psychosomatiek; lichaam, geest en omgeving beïnvloeden elkaar.

Meer over deze opleiding
opleiding massagetherapeut medische basiskennis

Medische basiskennis

Kennis van het lichaam is essentieel voor elke masseur en massagetherapeut. Om als geaccrediteerd therapeut aan de slag te gaan dien je de basiskennis van dit vak te beheersen. We zorgen ervoor dat de soms droge stof levend en fascinerend wordt.

Meer over deze opleiding