myofascial release

Training holistische massage

Dompel jezelf onder en leer de diepe werking van holistische massage

De training holistische massage leert je masseren vanuit diverse oosterse en westerse filosofieën. Met als doel om de hele mens uit te nodigen naar meer heelheid en bewustwording.

Met ruimte voor ieders persoonlijke groeiproces raak je niet alleen het lichaam maar de gehele mens aan (fysiek, mentaal, emotioneel, spiritueel). Vertrouwend op je intuïtie maak je elke massage uniek en juist voor dat moment.

Het geven van de massages is een dankbare taak vol toewijding, focus, aandacht en compassie. Kwaliteiten die je ook aan jezelf geeft als je masseert. Vanuit een delicate balans waarbij je altijd bij jezelf blijft.

Holistisch; meer dan een lichaam

Vanuit de holistische visie maak je contact met het fysieke, mentale, emotionele en spirituele aspect van elkaar. Met de fysieke of energetische aanraking leer je om dieper en dieper te raken.

Je cliënten worden uitgenodigd om hun heelheid te ervaren en zich bewust te worden van de blokkades.

Massagevormen

In de opleiding leren we allerlei massagetechnieken toepassen met als doel niet alleen het fysieke lichaam te masseren maar ook alle emoties, gedachtes en energieën die in een lichaam zitten de benodigde aandacht te geven. Met jouw volledige aandacht raak je alles aan wat verlangt om gezien te worden.

Massagevormen die je leert toepassen zijn:

 • Chakramassage
 • Energetische massage
 • Intuïtieve massage

Al deze vormen ga je integreren in je eigen massagevorm die je elke keer weer afstemt met je cliënt.

Persoonlijk ontwikkelen

Als holistisch masseur ben je een belangrijk onderdeel van je massage. Met verschillende oefeningen en meditaties ga ja vanuit je kern contact maken. Zonder oordeel, volledig aanwezig.

De lessen dagen je uit om vanuit mildheid jezelf te (her)ontdekken en ontwikkelen op het gebied van aanraking, contact, gronden en vanuit je lichaam leven.

Als holistisch masseur werk je altijd met jezelf als voornaamste instrument en sta je open voor allerlei indrukken. Om dit allemaal in goede banen te leiden, leer je om je intuïtie en zintuigen te openen maar ook af te sluiten.

 

De training holistische massage is geaccrediteerd door de KTNO (K10527) voor diverse beroepsverenigingen met 140 SBU/5 EC’s.

De cursus is geaccrediteerd door de NVST, BATC en VBAG

Training holistische massage

De lessen

De lessen staan bol van ervaren, voelen en doen maar blijven altijd ontspannend en inspirerend.

We oefenen op elkaar om van elkaars aanraking te leren. We gebruiken onszelf als leermodel en we delen onze gevoelens en ervaringen om samen rijker uit de les te komen. Meditaties en (bewustwordings)oefeningen zorgen voor je ontwikkeling en verfijning.

Met inspirerende artikelen en video’s verdiep je jezelf buiten de lessen om nog verder in je ontwikkeling tot holistisch masseur.

Docenten

De lessen worden gegeven door Stefan van Rossum en Merel Drilling.

Allebei hebben ze jarenlange ervaring in massagetherapie en persoonlijke ontwikkeling. Zowel als client als docent. Samen zorgen ze voor een veilige omgeving waarin jij je volledig kunt ontwikkelen tot holistisch masseur.

De training is praktijk- en ervaringsgericht.  Daarbij gebruiken we technieken uit allerlei disciplines (Klassiek, Thaise massage, Lomilomi, etc.).

Je leert wat je precies doet tijdens het masseren, welke spieren je raakt, wat de effecten zijn, hoe je bindweefsel masseert, wat belangrijke aandachtspunten in het lichaam zijn, hoe je aandacht besteedt aan je eigen houding.

Lessen

Les 1 t/m 4:

 • Basistechnieken achterkant (benen, billen, rug, schouders, nek)
 • Houding (fysiek, mentaal, energetisch)
 • Contact maken
 • Bewustwordingsoefeningen
 • Masseren vanuit meditatieve aandacht

Les 5 t/m 7:

 • Basistechnieken voorkant (voeten, buik, borst, hoofd, gezicht)
 • Masseren van Chakra’s
 • Intuïtieve ontwikkeling

Les 8 t/m 10:

 • Intuïtieve massagevaardigheden
 • Energetische massage
 • Deep listening vaardigheden
 • Body reading

Lesmateriaal

Naast de lesmap krijg je toegang tot elearning waar inspirerende artikelen, video’s en oefeningen staan.

Wat kun je ermee?

Na het volgen van de training kun je holistische massages geven. Dit houdt in dat je een breed scala aan vaardigheden kan inzetten. Met je communicatievaardigheden en intuïtie leer je vertrouwen op de juiste keuzes die je hierbij maakt, waardoor je de gemasseeerde vanuit een dieper contact ontmoet en deelt wat er nodig is.

Je verliest jezelf niet in de massage en krijgt er net zoveel energie van als de ontvanger. Je sensitiviteit wordt een talent en beheersbaar voor jezelf.

Training holistische massage

Groepsgrootte

Persoonlijke aandacht is essentieel in het massagevak. We werken daarom met kleine groepen. De lessen worden gegeven in groepen van minimaal 6 en maximaal 14 deelnemers. De gemiddelde groepsgrootte is 10 deelnemers.

Lesdata

Woensdag
4 en 18 maart

1 en 15 april

6 en 20 mei

3 en 17 juni

1 en 8 juli

Voor wie

Deze training is opgezet voor mensen die al gewend zijn aan lichaamswerk (yoga, cranio-sacraal, tantra, therapie, intuitief, etc) en zich willen verdiepen in het massage-ambacht vanuit een holistische visie.

Om te kunnen starten met de training holistische massage dien je fysiek en emotioneel in staat te zijn om te masseren. Het belangrijkste is dat je affiniteit hebt met masseren en aanraken.

Investering

De totale trainingskosten (incl lesmateriaal) zijn € 1150,-.
Je kunt ook in drie termijnen betalen van € 399,-.

Over deze cursus

Gelijk inschrijvenSchoolkrantKennismaken

Startdatum

Woensdag 4 maart

Docent

Stefan van Rossum

Merel Drilling

leren masseren

Recensie

“Mooi hoe je vanuit jouw persoonlijke ervaring en jarenlange studie deelt, en ons in 10 dagen een veilige en stevige basis hebt aangeleerd. Van waaruit ieder van ons nu op zijn eigen pad verder kan. Bijzonder dat ook masseurs met jarenlange ervaring zoals Monique ook weer nieuwe dingen hebben meegenomen en dat er ook ruimte was dat wij aan elkaar nieuwe of verbindende strijkingen konden laten zien. Je uitleg was altijd helder en goed te volgen, de structuur en opbouw fijn en het tempo goed te volgen.”

Barbara Handke

training holistische massage

Effecten van de massage

 • Heelwording
 • Gronding en aanwezigheid
 • Uit het hoofd, in het lichaam
 • Verbondenheid
 • Loslaten en acceptatie
 • Balans
 • Rust
 • Vertrouwen
 • Bewustwording

Pin It on Pinterest