Training Holistische Massage

De training holistische massage is voor iedereen die affiniteit met masseren heeft en wil leren masseren als een professional. En voor (sport)masseurs die hun massagevaardigheden naar een hoger/ holistisch niveau willen tillen.

Vanuit een holistische visie leer je masseren met jezelf als voornaamste instrument; voelen, luisteren en echt contact maken zijn hierbij essentieel.

Elke lesdag verdiepen we ons in een lichaamsgebied en verdiepen we een specifiek thema. Hierbij komen onderwerpen aan bod als:

  • Fascia
  • Chakra’s
  • Levels of touch
  • Vastgezette emoties

Maar we gaan vooral masseren en gemasseerd worden. Want ook het ondergaan is een wezenlijk onderdeel van het leerproces.

Recensie:

“Ik waardeer de heldere uitleg van de anatomie, theorie en praktijk en de opbouw van de training en de lesdagen. Het is voelbaar dat je met Esoterra al 20 jaar bezig bent massages te geven en mensen professioneel op te leiden tot competente en complete masseurs. Ik heb ervan genoten dat je dit op een bekwame, betrokkene, aanwezige, manier met een de nodige humor doet en je ook kwetsbaar en open opstelt. Ik heb me niet een minuut “op de schoolbank gevoelt” of het saai gevonden.

Mooi hoe je vanuit jouw persoonlijke ervaring en jarenlange studie deelt, en ons in 10 dagen een veilige en stevige basis hebt aangeleerd. Van waaruit ieder van ons nu op zijn eigen pad verder kan. Bijzonder dat ook masseurs met jarenlange ervaring zoals Monique ook weer nieuwe dingen hebben meegenomen en dat er ook ruimte was dat wij aan elkaar nieuwe of verbindende strijkingen konden laten zien. Je uitleg was altijd helder en goed te volgen, de structuur en opbouw fijn en het tempo goed te volgen.”

Barbara Handke

Deze cursus is geaccrediteerd door de KTNO (K10527) voor diverse beroepsverenigingen met 140 SBU/5 EC’s.

De cursus is geaccrediteerd door de NVST, BATC en VBAG

Holistische Massage

Leerplan

De training is praktijkgericht. We gaan het hele lichaam leren masseren. Daarbij gebruiken we technieken uit verschillende disciplines (Klassiek, Thaise massage, Lomilomi, etc.).

Je leert wat je precies doet tijdens het masseren, welke spieren je raakt, wat de effecten zijn, hoe je bindweefsel masseert, wat belangrijke aandachtspunten in het lichaam zijn, hoe je aandacht besteedt aan je eigen houding.

Daarnaast is er ruime aandacht voor meditatie en lichaamsbewustwording. Je gaat met elkaar voelen en ontdekken welke gebieden in je lichaam resoneren met diverse massagetechnieken.
Na het volgen van deze praktijkgerichte verkorte opleiding kun je de belangrijkste basiskennis over het lichaam en diverse basisvaardigheden en -technieken op het gebied van massage integreren in je huidige of toekomstige (massage)praktijk. Je weet (nog) beter wat je precies doet tijdens het masseren, welke spieren je raakt, hoe de spieren lopen, hoe je bindweefsel masseert, welke verschillende massagetechnieken er zoal zijn, wat belangrijkste aandachtspunten in het lichaam zijn, hoe je aandacht besteedt aan je houding (met name bij het werken op de grond) etc.

Tijdens iedere lesdag wordt er theorie over o.a. anatomie, botten, spieren, fascia, psychosomatiek, ethiek en chakra’s behandeld. Dit wordt steeds op een praktische en ervaringsgerichte manier gedaan, aan de hand van diverse oefeningen. Daarnaast zijn er iedere les een of meerdere demo’s en ga je vooral zelf veel oefenen.

Data

De training wordt gegeven op woensdagen:

4 en 18 maart

1 en 15 april

6 en 20 mei

3 en 17 juni

1 en 8 juli

Holistische Massage

Studie informatie

De theorie is vooral praktijkgericht en is makkelijk op te pakken. Af en toe teruglezen is voldoende.

Om het masseren in de vingers te krijgen oefen je idealiter twee keer per week.

Groepsgrootte

Persoonlijke aandacht is essentieel in het massagevak. We werken daarom met kleine groepen. De lessen worden gegeven in groepen van minimaal 6 en maximaal 14 deelnemers. De gemiddelde groepsgrootte is 10 deelnemers.

Lesdata

Woensdag
4 en 18 maart

1 en 15 april

6 en 20 mei

2 en 17 juni

1 en 8 juli

Voor wie

Deze training is opgezet voor mensen die al gewend zijn aan lichaamswerk (yoga, cranio-sacraal, tantra, therapie, intuitief, etc) en zich willen verdiepen in het massage-ambacht vanuit een holistische visie.

Toelatingseisen

Om te kunnen starten met de training integrale massage dien je fysiek en emotioneel in staat te zijn om te masseren. Het belangrijkste is dat je affiniteit hebt met masseren en aanraken.

Lesmateriaal

Je ontvangt een lesmap met uitgebreide theorie en praktijkinformatie. Via het e-learningsysteem kun je alle technieken nog eens op video terugzien en vind je huiswerk, opdrachten, roosters en extra informatie.

Docent

Alle lessen worden gegeven door Stefan van Rossum.

Toetsing

De training wordt afgesloten met een eindopdracht en een diploma.

Holistische Massage

Investering
De totale trainingskosten (incl lesmateriaal) zijn € 1150,-.
Je kunt ook in drie termijnen betalen van € 399,-.

 

 

training holistische massageOver deze cursus

Gelijk inschrijvenSchoolkrantKennismaken

Startdatum

Woensdag 4 maart

Advies nodig?

hbo massageopleiding docent
Wil je liever dat wij jou bellen?

Pin It on Pinterest