Fascia Release

“Fascia is de nieuwe norm in lichaamswerk”

Fascia release heeft de laatste jaren binnen de domeinen lichaamswerk en massagetherapie een grote vlucht genomen.

Fascia is een vorm van bindweefsel dat ligt rond spieren, botten en gewrichten (lees meer over fascia in deze blog). Fascia geeft ondersteuning en bescherming aan die lichaamsdelen en het geeft structuur aan het lichaam. Fascie wordt steeds meer gezien als een losstaand orgaan wat ‘de hele boel bij elkaar houdt’. De fascie kunnen echter ook de bewegingsvrijheid (in de grootste zin van het woord) beperken.

Je leert de eigenschappen en werking van fascie en het geven van een behandeling voor de meest voorkomende fascia probleemgebieden.

Je leert een uitgebreide intake waarbij je gaat observeren, palperen (voelen), uitvragen en functietesten uitvoeren. Met de opgedane informatie kun je een gericht behandelplan maken en allerlei (hardnekkige) klachten behandelen. Van hielspoor tot frozen shoulder.

Leerdoel(en)

Met deze module leer je om fasciagericht te behandelen. Je krijgt een verdiept inzicht in het tensegrity model, de anatomy trains.

  • Werking van fascia
  • Behandelen van klachten
  • Verdieping van anatomie

Literatuur

  • Fascia Release van T. Myers en J. Earls
  • Aanvullende artikelen
  • Elearning

 

Leermiddelen

De lessen zijn praktijkgericht; er wordt gedemonstreerd en begeleidt geoefend. De ervaringen worden met elkaar gedeeld.

Er is een stagedag waarbij we met elkaar (in groepjes) diverse cliënten met klachten gaan behandelen. Er worden enkele opdrachten gegeven.

Toetsing

Dit vak wordt getoetst met een theorietoets en een praktijktoets.

 

Docent

Menno Dam

fascia release

info@massageopleiding-esoterra.nl
Whatsapp: 06-289 347 42

Pin It on Pinterest