Geaccrediteerd Massagetherapeut

Lessen

Het ambacht van aanraken, contact maken, samen aanwezig zijn, het is een vak met vele dimensies, richtingen en disciplines. Dit zijn de modules van de opleiding per leerjaar.

Klik op de modules om meer te lezen.

Modules Masseur MT 1 MT 2
Klassieke Massage+ 10
Vreeling Deep tissue 3 3 3
Fascia release 4 5
Chakramassage 4 3
Mindfulness-massage 1 1 1
Dansage 1 2 1
Holistic Pulsing 2
Moeiteloos masseren 1 1
Massage bij kanker 1
Aromatherapie 1
Contact 1 1
Therapeutische vorming 2 4 3
Karakterstructuren 1 1
Totaal 20 20 20

Geaccrediteerd Massagetherapeut

Massagetherapie is een modern, fascinerend vak binnen het therapeutisch aanbod in Nederland. Er is een schreeuwende behoefte aan therapeuten die mensen ‘uit hun hoofd’ kunnen halen, aan therapeuten die mensen kunnen helpen om via het lichaam bewuster te kunnen leven. Steeds meer mensen ‘verdwijnen’ in hun beeldschermen en hebben hulp nodig bij het reconnecten met hun lichaam.

We staan aan de vooravond van een intensievere samenwerking met de reguliere zorg waarbij een gedegen opleiding en evidence based werken essentieel zijn.

Het vak biedt dus allerlei kansen maar geeft ook enorm veel voldoening. Met dit vak raak je mensen in hun essentie en ben je soms de vonk in een helings- of heelwordingsproces.

 

De meeste van onze afgestudeerde studenten hebben binnen twee jaar een succesvolle praktijk!

Luister hier de Esoterra Podcast met Chantal Bennink om te horen hoe het haar vergaat.

 

U bent een ander mens geworden!?

“Ik heb sinds ik de opleiding heb afgerond bij Esoterra een scala aan nieuwe mogelijkheden ontdekt voor mezelf. Een klant vertelde me dat ze gedotterd is en onder controle staat van de cardioloog. Nu had deze vrouw klachten waaronder een stijve pijnlijke nek, schouders en linkerkant van haar rug. Sinds het overlijden van haar man waren deze klachten op gaan spelen en sliep slecht vanwege de pijn. Allereerst hebben we een tijd over het plotselinge overlijden gesproken, waarbij veel emoties naar buiten kwamen. Tijdens de 3e sessie vertelde M. dat ze na de tweede sessie geen pijn meer had en zichzelf zoveel beter voelde.

De cardioloog vroeg wat ze gedaan had, hij zei: u bent een ander mens, sinds de vorige keer, 6 weken geleden. Haar huisarts deelde deze mening en vroeg haar naar de naam van mijn praktijk zodat hij mensen kon doorsturen.”

Susan Holleweg

Geaccrediteerd Massagetherapeut

Studiebelasting

Gemiddeld moet je rekenen op een studiebelasting buiten de lessen om van 6 a 8 uur per week. Dit bestaat uit lezen en oefenen. Gedurende de opleiding kun je een eigen praktijk opstarten. Dit helpt je om het geleerde direct toe te passen in de praktijk.

Groepsgrootte

Persoonlijke aandacht is essentieel in het massagevak. We werken daarom met kleine groepen. De lessen worden gegeven in groepen van minimaal 8 en maximaal 16 deelnemers. De gemiddelde groepsgrootte is 10 deelnemers.

Toelatingseisen

De opleiding is op Hbo-niveau. Daarom is het van belang dat je zelfstandig kunt werken, je zowel schriftelijk als mondeling goed kunt uiten in het Nederlands en je de Engelse taal beheerst. Je vooropleiding is minimaal MBO-4 niveau en je bent fysiek, mentaal en emotioneel in staat om lichamelijk te werken.

Lesmateriaal

Naast de verplichte literatuur ontvang je een lesmap met uitgebreide theorie en praktijkinformatie. Via het e-learningsysteem kun je alle technieken nog eens op video terugzien en vind je huiswerk, opdrachten, roosters en extra informatie.

Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van externe literatuur.

Lesdagen

De lesdagen zijn van 10.00 tot 17.00 uur, altijd op dezelde dag. Bij het maken van het rooster is zoveel mogelijk rekening gehouden met de landelijke vakanties en feestdagen. Gemiddeld heb je 2 x per maand les.

Docententeam

Met een hecht team van 12-15 vakdocenten begeleiden we je in je ontwikkeling. Elke docent heeft weer een eigen specialisme en kan je de fijne kneepjes van het vak leren. Elk lesjaar heeft een vaste docent die jouw aanspreekpunt is en jouw ontwikkeling bijhoudt.

Onze decaan begeleidt van een afstand je ontwikkeling en komt periodiek een kort voortgangsgesprek met je houden. Ze kijkt ook een aantal opdrachten na om je ontwikkeling goed bij te houden.

Examen en toetsing

Elk leerjaar heeft periodieke tussentijdse toetsingen en jaar 1 en 3 worden afgesloten met een examen. Het laatste jaar presenteer je een scriptie die in een gesprek wordt besproken.

Leermethodes

Alle studenten bij Esoterra zijn enorm gemotiveerd. Ook al hebben ze nog een baan en een druk gezinsleven, toch kiezen ze ervoor om te studeren. Dat betekent voor ons, alle medewerkers, een  belangrijke impuls om te zorgen dat de opleiding tip top geregeld is en dat de studenten gedurdende de studie minstens zo gemotiveerd blijven.

Dat betekent dat onze docenten naast vakinhoudelijke kennis ook didactisch zijn geschoold en diverse, moderne leermethodes gebruiken. Hoorcolleges, discussies, demonstraties, groepsopdrachten, etc. zorgen ervoor dat leren een feest is.

In je thuisstudie wordt je ondersteund door elearning met extra info, verduidelijkende video’s en inspirerende opdrachten.

Geaccrediteerd Massagetherapeut

De opleiding kost € 2375,- per lesjaar.
Je kunt ook in vier termijnen betalen van € 625,-.

Bijkomende kosten zijn:

  • eenmalige inschrijfkosten á € 65,-
  • examenkosten in leerjaar 1 en 3 á € 95,-
  • externe literatuur gemiddeld per leerjaar € 150,-

Geaccrediteerd Massagetherapeut

Als geaccrediteerd massagetherapeut heb je een uniek beroep wat hele andere competenties vereist dan het vak van accountant of communicatiemedewerker. Bij massagetherapie gaat het om contact maken, aandachtig zijn, voelen en luisteren. Naar de cliënt maar zeker ook naar jezelf. Hoe reageer ik, hoe voel ik me en wat zegt mijn intuïtie? Het uitoefenen van dit vak is heel persoonlijk. Vandaar dat we bij Esoterra met jou als basis deze opleiding aangaan.

Een persoonlijk vak

Je gaat vaardigheden leren, je eigen mening vormen, je gevoel ontwikkelen, vertrouwen kweken en ‘jezelf zijn’ in een therapeutische kader plaatsen. Daarbij ga je talenten, die je waarschijnlijk al had, aanboren en verfijnen; tastzin, luisteren, empathie, voelen. Maar je gaat je ook cognitief ontwikkelen; anatomie & fysiologie, holistische filosofie, medische basiskennis, ontwikkelingspsychologie en natuurlijk ga je veel massagetechnieken leren.

Massagetherapie is een breed vak met veel mogelijkheden. Een vak wat een gedegen basis nodig heeft om een stevige basis te leggen voor een succesvolle en fascinerende loopbaan. Een basis die zelfvertrouwen geeft en vaardigheden die nodig zijn om dit vak goed uit te oefenen. Een vak met beroepsperspectieven die je enorm zullen voeden door het directe en diepe contact met je medemens. Door het kunnen begeleiden van levensprocessen en helpen oplossen van problemen.

 

Maak van ‘t leven je werk!

“In  mijn vorige baan had ik een volle portemonnee maar een leeg hart. Ok, mijn portemonnee is nu wat minder vol maar mijn hart loopt over. Dit vak geeft me zoveel voldoening!”

Annelies van Scheppingen, Esoterra Massagetherapeut

De opleiding is geaccrediteerd door de SNRO.

Opbouw opleiding

De driejarige opleiding tot geaccrediteerd massagetherapeut is de ideale basis om met een gedegen en professionele aanpak je eigen praktijk op te zetten en uit te bouwen.

De opleiding tot massagetherapeut is geaccrediteerd door de SNRO. Hierdoor kun je na het succesvol afsluiten van de opleiding lid worden van een beroepsvereniging. Hiermee voldoe je aan de hoogste eisen en worden je sessies gedeeltelijk vergoed worden door ziektekostenverzekeraars.

De opleiding is op HBO niveau en begint met het propodeusejaar:

Masseur

Dit lesjaar is los te volgen en wordt afgerond met een examen. Hierna bepaal je of je doorgaat met de rest van de opleiding. Om lid te kunnen worden van een beroepsvereniging dien je ook te voldoen aan de PLATO eisen, oftewel een succesvol afgeronde geaccrediteerde opleiding medische basiskennis.

Medische basiskennis (PLATO niveau)

Deze opleiding kun je volgen tijdens, na of voor de opleiding massagetherapie.

Voor enkele onderdelen is vrijstelling of zij instroom mogelijk.

Over deze opleiding

Gelijk inschrijvenStudiegids

Startdata

Geaccrediteerd Massagetherapeut

2020

Zaterdag 12 september 2020 (start opl. Masseur)
Donderdag 24 september 2020 (start opleiding Masseur)

 

Advies nodig?

holistic pulsing
Wil je liever dat wij jou bellen?

Pin It on Pinterest