Opleiding Masseur

Masseren geeft enorm veel voldoening; werken met je handen, écht contact en diepgang met mensen en direct resultaat van je inzet. Veel (oud)studenten vertellen dat ze van het geven net zoveel voldoening, rust of energie krijgen als van het ontvangen van een massage.

Kies een gedegen opleiding
Als je van je hobby je beroep wilt maken is het verstandig een professionele, geaccrediteerde opleiding te volgen. Een instituut dat je naast de vereiste massageskills ook leert om als ondernemer aan de slag te gaan zodat jij je nieuwe carrière vorm kan geven.

Esoterra leert je, met alle liefde, alle ins en outs om de beste masseur in jou naar boven te brengen.

Jij bent de basis in dit vak!
Massage(therapie) is een ambacht dat rechtstreeks uit jezelf komt. Dat is een belangrijk uitgangspunt in onze opleiding; we gaan je niet met dogma’s of visies overladen maar laten je zelf ontdekken, voelen en ervaren. Wat voelt goed voor jou!

Opleiding Masseur

Leerplan

Je leert de fijnste massagetechnieken combineren. Geen vaste routes maar vanuit contact je intuïtie en creativiteit de vrije loop laten. Gecombineerd met een grondige kennis van alle (rand) voorwaarden voor een goede massage ontwikkel jij jezelf tot een volwaardige professional.

De opleiding is opgebouwd rond de lesdagen. Naast deze lesdagen krijg je nog diverse opdrachten die je helpen bij je ontwikkeling tot masseur en je wordt in je thuisstudie begeleidt met behulp van e-learning.

Als je zelfstandig masseur wilt worden, is deze opleiding de ideale basis. Je leert meerdere vormen van professioneel masseren en je leert alle facetten voor het opzetten van een eigen praktijk.

Klik op de modules om meer te lezen over de inhoud:

Modules jaar 1
Klassieke Massage+  10
Vreeling Deep tissue 3
Mindfulness-massage 1
Dansage 1
Moeiteloos masseren  1
Contact  1
Therapeutische vorming 2
Aromatherapie 1
Totaal aantal lesdagen 20

Opleiding Masseur

Er is een groeiende vraag naar gediplomeerde masseurs. Het vak is in sneltreinvaart bezig zichzelf te professionaliseren. Steeds meer mensen weten de weg naar een masseur te vinden en ook steeds meer instellingen bieden massages aan. Langzaamaan begint ook de reguliere zorg in te zien dat massages een bijzondere aanvulling kunnen zijn in het zorgpakket. Al deze ontwikkelingen zorgen voor een groeiende markt en mogelijkheden om met massage aan de slag te gaan.

Het diploma behaal je niet zo maar; op professioneel niveau masseren betekent dat het waarde moet hebben. Dat mensen er het gebruikelijke tarief voor betalen en tevreden naar huis gaan en weer terugkomen.

Na het behalen van het diploma Masseur kun je een eigen praktijk starten. Daarnaast kun je in dienstverband of als freelancer gaan werken  in sauna’s, wellnescentra, sportscholen, etc.

Met het diploma op zak kun je ook de studie tot Massagetherapeut vervolgen.

Opleiding Masseur

Studiebelasting

Je kiest voor een opleiding die op verschillende terreinen wat van je vraagt. Naast de theorie en de opdrachten dien je het ambacht van massage in de vingers te krijgen. Oefenen dus.

Gemiddeld moet je rekenen op een studiebelasting, buiten de lessen om, van 6 a 8 uur per week.

Groepsgrootte

Persoonlijke aandacht is essentieel in het massagevak. We werken daarom met kleine groepen. De lessen worden gegeven in groepen van minimaal 8 en maximaal 16 deelnemers. De gemiddelde groepsgrootte is 10 deelnemers.

Toelatingseisen

Om te kunnen starten met de opleiding masseur dien je minimaal MBO-4 niveau te hebben. Als je jonger dan 21 jaar bent, vragen we je eerst deel te nemen aan een introcursus. De opleiding is op Hbo-niveau. Daarom is het van belang dat je zelfstandig kunt werken, je zowel schriftelijk als mondeling goed kunt uiten in het Nederlands en je de Engelse taal beheerst.

Deelname aan de vervolgopleiding massagetherapeut is mogelijk na succesvolle afronding van deze opleiding Masseur of een soortgelijke opleiding.

Lesmateriaal

Naast de verplichte literatuur ontvang je een lesmap met uitgebreide theorie en praktijkinformatie. Via het e-learningsysteem kun je alle technieken nog eens op video terugzien en vind je huiswerk, opdrachten, roosters en extra informatie.

Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van externe literatuur.

Lesdagen

De lesdagen zijn van 10.00 tot 17.00 uur, altijd op dezelde dag. Bij het maken van het rooster is zoveel mogelijk rekening gehouden met de landelijke vakanties en feestdagen. Gemiddeld heb je 2 x per maand les.

Docenten

Met een hecht team van ongeveer 10 vakdocenten begeleiden we onze studenten in hun ontwikkeling. Elke docent heeft weer een eigen specialisme en kan je de fijne kneepjes van het vak leren. Elk lesjaar heeft een vaste docent die jouw aanspreekpunt is en jouw ontwikkeling bijhoudt.

Toetsing

Na elk trimester vindt er een toetsing plaats van de theorie en praktijk van de afgelopen periode.
Het opleidingsjaar wordt afgesloten met een examen waarbij alle opgedane kennis en kunde wordt getoetst. De resultaten van toetsen en examen vormen samen het eindcijfer, waarbij het examen dubbel telt. Het praktijkexamen wordt afgenomen door onafhankelijke externe modellen. Zij hebben ruime ervaring en geven een helder en objectief oordeel.

Opleiding Masseur

Investering

De totale opleidingskosten per lesjaar zijn € 2375,-.
Je kunt ook in vier termijnen betalen van € 625,-.

Bijkomende kosten zijn:

  • Eenmalige administratiekosten € 65,-
  • Examengeld € 95,-
  • Externe literatuur

Tijd/ Inzet
De opleiding vraagt een ook een aardige tijdsinvestering. Gemiddeld zijn onze studenten tussen de 6 en 8 uur per week aan thuisstudie kwijt (incl. oefenen).


Over deze opleiding

Gelijk inschrijvenStudiegids

Startdata

Bilthoven:
2020
Maandag 27 januari 2020
Zaterdag 12 september 2020
Donderdag 24 september 2020

 

Advies nodig?

holistic pulsing

Pin It on Pinterest